Vrouwen: wees niet bang om spiermassa op te bouwen!

Vrouwen: wees niet bang om spiermassa op te bouwen!

Vrouwen zijn met sprongen vooruitgegaan als het gaat om het opnemen van krachttraining in hun fitnessroutines. We zien steeds meer vrouwen met halters, op het squat rack en in Cross Fit sportscholen.

Zelfs nu in het comfort van hun eigen huis, staan planken en andere krachtoefeningen op het programma. En toch is er, niettegenstaande deze ongelofelijke ontwikkeling in de richting van gewichtstraining die steeds vaker voorkomt bij vrouwen, nog steeds een onnoemelijk aantal dames die aarzelen om krachttraining toe te voegen aan hun fitness-planning. Het meest voorkomende argument is natuurlijk dat ze niet te omvangrijk willen worden. Wat is hier nu van waar? Is krachttraining voor vrouwen slechts een recept voor overontwikkelde, mannelijk uitziende spieren, of is spieropbouw toch niet iets om bang voor te zijn?

Waarom moeten vrouwen een groeiende spiermassa omarmen?

Krachttraining zal je op geen enkele manier in een grote, gespierde bodybuilder veranderen. Zelfs als dat je doelstelling zou zijn, is het een serieus moeilijk te bereiken doel. Om te beginnen hebben vrouwen ongeveer 10x minder testosteron dan mannen, wat betekent dat ze gewoon niet hormonaal ingesteld zijn om het soort spiermassa op te bouwen dat mannen wel kunnen. Nu we deze stelling van de baan hebben, zijn hieronder een aantal redenen dat spieropbouw voor vrouwen niet iets is om bang voor te zijn, maar zelfs iets om naar te streven!

- Je zult die 'toned' look bereiken...

Voor velen van ons is ‘toned’ gewoon de term die wordt gebruikt om een bepaalde look te beschrijven - een lange, slanke, strakke, gedefinieerde look (met een laag vetgehalte). Het goede nieuws is dat dergelijk lichaam wordt bereikt door het groeien van spiermassa in combinatie met het verminderen van lichaamsvet. Het is een winnende combinatie die krachttraining plus een focus op goede voeding kan bieden.

- Je vermijdt letsel

Het gaat immers niet alleen om het uiterlijk, want een functioneel lichaam is een gezond lichaam. Door krachttraining en het streven naar spieropbouw in je programma op te nemen, kan je zowel rug-, knie- en schouderpijn verlichten als voorkomen. Door je spieren regelmatig zwaar te belasten, krijgt je lichaam een seintje dat je meer kracht nodig hebt. Dat leidt ertoe dat je steeds meer spierweefsel opbouwt. (wat belangrijk is voor zoveel meer dan alleen het onthullen van de buikspieren die zich eronder verschuilen). Meer kracht verbetert je houding, je botten en zoveel meer.

- Je zal je sterk en bekwaam voelen

Dit is misschien wel de voornaamste reden op deze lijst, daarom heb ik het ook voor het laatst bewaard. Hoewel vrouwen kunnen beginnen met krachttraining om hun fysieke uiterlijk te veranderen, zijn het meestal de psychologische en emotionele voordelen die ervoor zorgen dat zij terugkeren voor krachttraining. Naast het voordeel qua lichaamsbouw geeft krachttraining ook meer zelfverzekerdheid en vertrouwen. Onze opinie: vrouwen hoeven niet bang te zijn voor spiertraining. Het opbouwen van spieren is een doel waar elke vrouw naar moet streven, niet alleen voor de voordelen van een goed gedefinieerd lichaam, maar ook voor de mentale en emotionele voordelen die krachttraining kan toevoegen aan het dagelijks leven.
Download de app