Training voor Mannen boven de 40 | Leeftijd is slechts een getal

Training voor Mannen boven de 40 | Leeftijd is slechts een getal

Mannen vrezen vaak de tand des tijds, maar als je de juiste aanpak volgt, kun je de jaren net zo goed laten rijpen als een goede wijn.

Naarmate mannen ouder worden, daalt het testosteronniveau, wat leidt tot veranderingen in zowel lichaam als geest.

In dit artikel onthullen we waarom het cruciaal is om op latere leeftijd te blijven trainen en hoe je dit het beste kunt aanpakken, zodat je er levenslang van kunt profiteren.

Waarom trainen op latere leeftijd noodzakelijk is

"Ik ben te oud om te trainen; de resultaten komen veel trager dan wanneer ik jonger was...". Dit is een veelgehoord excuus van mannen boven de 40 om hun gebrek aan lichaamsbeweging te rechtvaardigen.

Hoewel dit een veelvoorkomend misverstand is, is het feit dat beweging op elke leeftijd voordelig is. Of je nu 15, 25 of 40+ bent, trainen verbetert je algehele gezondheid en kwaliteit van leven.

Krachttraining is bijzonder effectief in het verouderingsproces. Het helpt het normale testosteronniveau te handhaven en is een waardevolle anti-aging praktijk. Je investeert in de toekomst van je lichaam, waardoor je op latere leeftijd gezond, functioneel en zelfverzekerd blijft.

Welke training past bij jou?

Bij trainen draait alles om principes, wat betekent dat het resultaat voorspelbaar is. Er zijn verschillende soorten trainingen die variërende resultaten opleveren.

Krachttraining: Dit is de sleutel voor mannen boven de 40 die willen:

  • Kracht opbouwen
  • Er beter uitzien
  • Zich beter voelen
  • Testosteronproductie optimaliseren
  • Algemeen atletisch blijven

Krachttraining is als de fontein van de jeugd voor mannen boven de 40. Het zorgt voor een sterke anabole reactie in het lichaam, waardoor bijna elk aspect van je gezondheid en welzijn wordt verbeterd.

Naarmate de tijd verstrijkt, zul je verbeteringen zien in kracht, spieruithoudingsvermogen, spiertonus, algehele gemoedstoestand, libido en algemene atletische prestaties. Dit is de training voor jou als volwassen man.

Cardiotraining: Langdurige sessies met een lage intensiteit, zoals joggen of fietsen, versterken je hart en longen. Hoewel cardiotraining voordelen heeft, moet je voorzichtig zijn. Te veel langdurige cardio kan de afgifte van cortisol verhogen en je testosteronniveaus verlagen.

Het is aanbevolen om gematigde cardio te combineren met krachttraining. Cardiotraining na de krachttraining, 20-40 minuten lang, kan je helpen bij het verbeteren van spiertonus, algehele gezondheid en humeur.

Veelgestelde Vragen

Welke krachtoefeningen zijn het meest geschikt?


Het beste is om samengestelde oefeningen te gebruiken zoals squats, deadlifts, bankdrukken en pull-ups. Deze bewegingen activeren meerdere spiergroepen tegelijk, wat de stimulans en biologische reactie verhoogt. 



Hoeveel sets en herhalingen moet ik doen?


Dit hangt af van je doel.

  • Wil je kracht opbouwen? Ga voor 1-5 herhalingen.

  • Voor een esthetische lichaamsbouw, kies voor 5-15 herhalingen.

Bij Egym zijn de toestellen als dusdanig geprogrammeerd dat dit allemaal aangeboden wordt in functie van je doelen. 

Uiteindelijk, het draait allemaal om beweging. Blijf actief, zelfs als het maar 15-30 minuten per dag is. Je lichaam zal je dankbaar zijn. Vergeet niet dat beweging en voeding de sleutels zijn tot een optimaal functionerend lichaam op elke leeftijd.

Leeftijd is slechts een getal; laat het niet je levenskwaliteit beperken.

Download de app