Terug op koers na je vakantie

Terug op koers na je vakantie

De vakanties zijn een tijd van barbecue, lekkere cocktails en af en toe een ijsje. Na een heel jaar werken had je het ook verdiend om te genieten van al het heerlijke eten en drinken! Maar de vakanties kunnen zwaar zijn voor je taille.

Gelukkig hoeft een korte uitglijder niet alles te verpesten. In dit artikel vertellen we je precies hoe je weer in vorm kunt komen na de vakantie als deze zijn tol heeft geëist van je lichaam!

Het is zeker niet te laat, volg deze 5 tips om weer in vorm te komen na de vakantie!

Tips voor een Post-vakantie Herstel

#1 Blijf Rustig!

Vakanties hebben de kracht om lichaam en geest zo te ontspannen dat we overdreven veel genieten van consumptiegoederen. Laat dat echter niet doorsijpelen in je dagelijkse eetgewoonten!

Kom weer op koers met je voeding en richt je op een goede verdeling van: 

  1. Dierlijke producten
  2. Granen en knolgewassen
  3. Groenten
  4. Fruit

Eet precies genoeg om je verzadigd te voelen en vermijd eetbuien en overeten.

#2 Gebruik Die Energie

Zodra je weer op koers bent met een consistente maaltijdplanning, moet je ook overwegen om de voedingsstoffen uit dat voedsel aan het werk te zetten!

Word actiever, til wat gewichten, ren wat kilometers, rek en mobiliseer! Goed eten en tijd doorbrengen in de sportschool is een investering in je lichaamssamenstelling.

#3 Verhoog Eiwit & Kwalitatief Vet

Zoals we eerder al noemden, moet je je verzadigd voelen om overeten te voorkomen en op koers te blijven met je plan. Om verzadigd te zijn, kun je overwegen om kwalitatief eiwit en onverzadigde vetten toe te voegen uit dierlijke producten, of als je plantaardig eet, een combinatie van granen, peulvruchten en andere plantaardige eiwitbronnen. Dit zijn de meest verzadigende voedingsstoffen, dus mis ze niet!

#4 Richt je op de Lange Termijn

Een van de belangrijkste factoren is onthouden dat een kleine uitglijder tijdens de vakanties geen grote invloed zal hebben op je lange termijn vooruitgang als je dat niet toelaat.

Veeg het schuldgevoel uit je gedachten en richt je op de belangrijke zaken voor je lichaam en prestaties - goed trainen, goed eten en goed slapen.

#5 Blijf Gedisciplineerd

Net zoals we dagelijks onze tanden poetsen om tandbederf te voorkomen, moeten we ook dagelijks aandacht besteden aan onze voeding en lichaamsbeweging om een gezond en vitaal leven te behouden.

Stel je voor wat er zou gebeuren als we alleen maar af en toe onze tanden zouden poetsen. Tandbederf en andere mondgezondheidsproblemen zouden onvermijdelijk toeslaan. Evenzo, als we ons alleen richten op gezonde voeding en lichaamsbeweging wanneer we ons gemotiveerd voelen, zouden we onze algehele gezondheid in gevaar brengen.


Sporten met de glimlach

Gezonde voeding en lichaamsbeweging zijn geen optionele extra's; ze zijn de pijlers van een lang en gezond leven.

Net zoals het dagelijks poetsen van onze tanden helpt om tandproblemen op afstand te houden, helpt het dagelijks toepassen van gezonde eetgewoonten en regelmatige lichaamsbeweging om ziekten, overgewicht en een slechte gezondheid op afstand te houden.

Dus, in plaats van te wachten op motivatie, laten we discipline ontwikkelen en erkennen dat het cultiveren van gezonde voedings- en bewegingsgewoonten essentieel is voor ons welzijn. Het is niet iets wat we af en toe doen, maar een constante, liefdevolle zorg voor ons lichaam en onze gezondheid, vergelijkbaar met het dagelijkse ritueel van het poetsen van onze tanden om onze glimlach te behouden.

Wees vastberaden, blijf gefocust en investeer in jezelf.

Je lichaam zal je er jarenlang dankbaar voor zijn, net zoals gezonde tanden je een stralende glimlach opleveren.

Wil je meer informatie rond de BLUe trainingsplannen, plan vrijblijvend hier een gratis testsessie 

 

Download de app