Kilometers malen in het wielrennenFietsen is wereldwijd een toegankelijke en populaire sport. Of je nu aan wielrennen, cyclocross of mountainbike doet, je begint altijd met een basis aan duurfietsen. Het moet dan ook niet meer gezegd worden dat wielrennen een duursport is. Professionele wielrenners spenderen het grootste deel van hun trainingen op de weg waar ze wekelijks makkelijk zo’n 400 tot 1000 km per week afleggen. Maar ook recreatieve renners rijden al snel zo’n 300 km per week. Dat kilometers malen wel wat van je vrije tijd vreet, hoeven we je wellicht niet te vertellen. Vaak ben je genoodzaakt om een strak werk-trainingsschema te hanteren.

Bij sport- en gezondheidsdorp BLUe Eede begeleiden we je graag.

BLUE werkt hiervoor samen met MAX PERFORM. Voor volgende items kan je bij ons terecht: 
  • Trainingsschema’s en trainingsadvies

  • Bikefitting

  • Sportmassages

  • Voedingsadvies

Trainingsschema

Jezelf optimaal voorbereiden voor de start van de competitie, komende zomer de Mont Ventoux opknallen, dit zijn enkele voorbeelden van de mogelijk doelen die jij voor jezelf hebt opgesteld. Wil je het maximale uit je prestaties halen of gewoon de eindmeet halen? Een gepersonaliseerd trainingsschema + trainingsadvies van MAX PERFORM kan je hier bij helpen! Rekening houdend met jouw huidige  conditie, mogelijkheden (leeftijd, time management, werk...), verwachtingen en doelen stel ik een trainingsschema op om je te helpen bij het bereiken van je uiteindelijke doel!

Dynamic + Medical Bikefit

Heb je tijdens het fietsen last van klachten (lage rug, nek-schouder, knie, zadel...) en wil je terug klachtenvrij fietsen? Streef je naar een optimalisatie van de fietspositie om klachten te voorkomen? Wil je je krachtefficiëntie opdrijven of een meer aerodynamische fietspositie bereiken?

Een bikefit bij MAX PERFORM kan beschreven worden als het streven naar een evenwicht tussen lichaam en fiets. Tijdens de bikefit wordt er rekening gehouden met 3 factoren: comfort, aerodynamica en krachtefficiëntie. Als kinesitherapeut ga ik vanuit een wetenschappelijke en professionele aanpak op zoek naar jouw optimale fietspositie. 

Na het doorlopen van een vraaggesprek voer ik een uitgebreide lichaamsscreening uit waarbij cruciale factoren zoals spierflexibiliteit, gewrichtsstijfheid, spanning van het neurogene systeem, stabiliteit van het lichaam, beenlengteverschil grondig geëvalueerd worden. Hiernaast voer ik een dynamische analyse van de fietspositie uit. Dit doe ik met behulp van hoekmetingen, bepaling van het center of gravity en videobeelden waarbij de lichaamspositie op de fiets wordt nagegaan.

Sportmassages

Wielrenners, triatleten, voetballers, zwemmers... Sporters die het maximale uit hun prestaties willen halen hebben baat   bij een sportmassage! VOOR je wedstrijd of doel word je zowel fysiek als mentaal optimaal voorbereid voor het leveren van je prestatie. NA de wedstrijd of training wordt de recuperatie gestimuleerd en de afvalstoffen verdreven, waardoor   je zo snel mogelijk opnieuw de best mogelijke prestaties kan leveren.


Ja ik heb een vraag rond bovenstaande diensten: 

Download de app